Сензорни ресурси

Сензорните ресурси са съвременни играчки, чрез които едновременно успокояваме детето и развиваме знания и умения от различни области на компетентност.

Меката светлина, смяната на цветовете, уединяването в лично пространство са фактори, които предразполагат детето към спокойно манипулиране с играчките и задълбочаване в откриването на зависимости, причинно-следствени връзки, логически следващи заключения и т.н.

Сензорните играчки могат да се използват самостоятелно или в съчетание с други играчки и образователни ресурси. Особено подходящи са за използване в сензорни, математически и строителни зони на игра на детето.

Комплект от 10 светещи палки, върху които са записани числата от 0 до 9. Комплектът е идеален за използване в сензорни помещения. Палките светят в два цвята – четните числа в червено, а нечетните – в синьо. От едната страна са записани цифрите. От другата може да се пише с маркер за бяла дъска.

Чрез комплекта можем да ангажираме децата с интерактивни игри и забавления, с решаване на забавни математически задачи. Може да се подреждат числови редици, да се открива зависимост в редица, да се поставят въпроси от вида:

  • „Кое число е след 2?“;
  • „Колко е 3 + 1?“;
  • „Кое от числата е нечетно?“
  • „Кое число е между 5 и 6?“ и т.н.

Можем да насърчаваме децата сами да поставят задачи и въпроси, на които да се отговори с число от комплекта. Под формата на игра децата измислят и задават собствени въпроси към останалите, като същевременно развиват речеви умения и познавателни способности. Комплектът може да се използва за занимания, водени от възрастен, както и в игра между деца, които поставят едно на друго измислени от тях задачи.

Комплектът светещи цифри може да се съчетае с използване и на други ресурси. Например, хвърля се зар и детето трябва да вдигне палката с число, показващо броя на точките върху зара.

Необходими са 3 x AAA батерии за работа. Не са включени в комплекта.

Комплектът тухли развива конструктивните умения на децата. Деката могат да строят, както и да подреждат редици в определена зависимост. При разклащане тухлите светят в различни цветове за 3 минути. Цветовете са син, зелен, жълт, оранжев, розов и виолетов.

Комплектът включва 12 светещи тухли.

Размер: 212 x 100 x 66mm. Време за зареждане – 3-4 часа. Време за използване – 2.5 часа. Комплектът включва 2 USB кабела за зареждане. Всеки кабел зарежда 3 тухли.

Светещият конструктор се състои от строителни тухли в два размера (4 x 15cm кубчета и 8 x 7.5cm кубчета).

Кубчетата светят и променят цвета си, когато са обръщат на различни страни.

Чрез кубовете може да се развиват математически компетентности. Чрез кубчетата могат да се подреждат редици при спазване на зависимости, свързани с размер или цвят. Развиват се уменията за пространствено ориентиране. Може да се подреди редица с повтаряне на цветовете, която детето да продължи. Може да помолим децата да поставят кучето на розовото кубче, котката на малкото жълто кубче, коня до големия син куб, жирафа през зеления куб и т.н.. Можем да използваме кубчетата за броене и т.н.

Чрез кубовете може да се развива логическо мислене у децата. Чрез завъртане на кубчетата се управлява цвета. Така децата разбират причинно-следствените връзки. Можем да държим кубче, светещо в един цвят и да помолим детето да завърти своето кубче, така че да свети със същия цвят или да не свети със същия цвят. Можем да поставим задача за подреждане на конструкции, при които всяко следващо кубче да се отличава от предното по цвят, да се отличава по цвят и по размер, или да съвпада по цвят, а да се различава по размер и мн. др.

Светещите кубове са идеални за използване в сензорни зони. Прекрасно допълнение към заниманията е създаването на зимна сцена, като се използват само студени цветове или да се поставят светещите кубове под тънки и прозрачни тъкани като приказна сцена и др. Чрез комбиниране с други строителни елементи кубовете могат да се използват за развиване на конструктивни умения.

Продуктът е идеален за използване в математически, сензорни и строителни зони.

*Всеки куб изисква 2 х АА батерии за работа.

Комплект от 12 презареждащи се осветени камъчета, които могат да се подреждат, сортират и търкалят. Особено подходящи за игра в сензорна зона. Камъчетата са в три размера и се зареждат, като се поставят на станция за зареждане. Могат да светят в постоянен цвят или в режим на последователна смяна на цветовете.

Зареждането отнема 4 часа и имат живот на батерията 10-12 часа. Най-голямото камъче има диаметър 15 см.

Светещите камъчета могат да се използват в математическа или в сензорна зона. Камъчетата се манипулират като се въртят, преобръщат, подреждат се едно върху друго. Децата могат да продължават зависимости в редици, да строят кули, да избират различни по големина камъчета. В сензорната зона камъчетата могат да се подреждат по цветове, да се покриват с лек прозрачен плат.

Палатката осигурява успокояващо, безопасно сензорно пространство за деца, където могат да се отпуснат и да изследват света. Лесна е за разгъване и прибиране. Може да се използва навсякъде. Палатката осигурява релаксираща, тиха и спокойна зона, далеч от шум и разсейване на децата, които искат да се успокоят.

Перфектно бюджетно решение за сензорна стая. Може да се използва със светещи предмети и оборудване за сензорна стимулация.

Комплект от светещи кубчета, с фигурална повърхност. Могат да се използват за оставяне на отпечатък, за развиване на моторика. Манипулирането с топчетата има успокояващо действие, което се дължи на светлината и допира.

Сферите се зареждат. В комплекта има 3 дизайна на топчета. При тупкане на топчето се включва свелината. Топчето свети в продължение на 1 минута.

Бебетата и малките деца могат да ги използват в играта си, като ги търкалят наоколо. Всяка сфера има гумирано силиконово покритие за допълнително текстурно сензорно въздействие.

Комплектът включва 6 топчета – по 2 с еднакъв дизайн. Зареждат се през USB кабел. Време за зареждане – 3-4 часа. Време за използване – 4-5 часа.

Видео

Комплект от светещи, зареждащи се дискове. При разклащане рингчетата светват. Децата експериментират и установяват причинно-следствени връзки. Текстурата на дизайна допринася за още по-голямо сензорно въздействие.

Дисковете могат да се търкалят или нареждат в кула. Могат да се нанизват и на дървен шиш. Дисковете са направени от силикон и пластмаса.

Докинг станцията има размери 34.5cm x 17cm x 8cm. Дисковете са с диаметър 15cm и с дебелина 4cm. Дървенията шиш е с височина 30cm и диаметър на базата 15cm.

Комплектът включва 5 диска и станция за зареждане.

Дървеният шиш се предлага отделно. 

Комплект от 12 цилиндри светещи в шест различни цвята. Децата ще се радват да използват тази светеща колекция в играта си към строителни зони и  математически занимания. Могат да се използват самостоятелно или с други сензорни  ресурси, за да се създаде ефектна осветена и сензорна среда за учене. При почукване цилиндрите ще светят  до 3 минути. Със светещите цилиндри могат да експериментират, изследват, сортират и откриват последователност.

С тях децата могат да осветяват движенията си, когато танцуват.

Размер: 212 х 33 mm. Време за зареждане – 3-4 часа.

Време за използване – 6-8 часа.

Комплектът включва  USB кабел за зареждане.

 

 

 

 

Включва 4 бр. светещи табла за рисуване със станция за зареждане. Има седем опции за цвят и опция за автоматично превъртане.  Четиричасовото зареждане позволява 10-12 часа непрекъсната употреба. Използват се флуоресцентни писалки за писане. Почистват се с влажна кърпа.

*В комплекта не са включени  флуоресцентни писалки за писане.

 

 

 

 

 

Включва 6 броя флуоресцентни писалки. Следата има ефект на креда. Цветове – жълто, розово, зелено, бяло, синьо и оранжево. Почиства се с влажна кърпа.

 

 

 

 

 

Колекция с мек и успокояващ светлинен ефект. Включва: 4 бр.  LED яйца, 2 бр. светлинни палки, 2 бр. бубен /дайре/, 1 бр. лампа с блясък, 1 бр. Торнадо лампа и 1 бр. калейдоскоп

 

 

 

 

 

12 бр. светещи фенерчета, идеален за основни светлинни експерименти. Всяко фенерче изисква 2 х АА батерии.

В комплекта са включени батерии.

 

 

 

 

 

Увлекателен ресурс, който може да се монтира на стена или да се използва на пода или маса.  Всеки елемент изисква различно действие от децата, за да светне светлина – натискане, превключване, завъртане, плъзгане и др. Изисква 3 х ААА батерии за работа.

 

 

 

 

Листата и центъра на цветето променят текстурата при допир. Цветчетата на цветето са направени от огледала, които отразяват детето докато рисува фигури по тактилните повърхности.

 

 

 

 

32 бр. кръгчета с различна повърхност – 16 двойки еднакви елементи. Подходящи за активиране на тактилните рецептори. Чрез обследване с опипване целта е да се намерят еднаквите двойки елементи.

 

 

 

 

Тънък светлинен панел с функция за промяна на цвета с 8 различни опции и 3 различни настройки за яркост. Размер А3.

Към панела е включен комплект от акрилни пъзели 56 броя.

 

 

 

 

Комплект от 56 пъзел части. Подходящи за работа със светлинен панел. Активизират се светлинни тактилни възприятия на децата. Използват се за творчески и конструктивни задачи. Подходящи за развиване на фините двигателни умения и уменията за координация око-ръка.

 

 

 

 

Комплектът съдържа 42 фигури – цветни, акрилни. Подходящи за работа със светлинен панел. Активизират се светлинни и тактилни възприятия на децата. Използват се затвърждаване на знания за фигури и форми, както и за поставяне на творчески и конструктивни задачи. Големите фигури са с приблизителни размери 10 см x 10 см, а малките – 5 см x 5 см.

 

 

 

 

Комплект от 56 цветни блестящи фигури. Използват се затвърждаване на знания за фигури и форми, както и за поставяне на творчески и конструктивни задачи. Включените фигури са: шестоъгълник, половин шестоъгълник, кръг, полукръг , квадрат, триъгълник и правоъгълник. Големите фигури са с приблизителни размери 10 см x 10 см, а малките – 5 см x 5 см.

 

 

 

 

Таблата за пясък е изработена от пластмаса. Разполага със стойка, която може да се сглобява на различни височини. Може да се използва и за други дейности. За основа могат да се поставят различни табла, върху които децата да подреждат тематични композиции.  Удобна за употреба и лесна за съхранение. Страничният борд не позволява на пясъка да се разпилява. Тавата е с диаметър 94 см и дълбочина 6 см.

 

 

 

Комплект гъвкави тактилни дискове, кодирани с различни фигури.  Комплектът включва 10 диска – 5 големи и 5 малки. По двойки малкият и големият диск са с еднакви релефни структури. Подходящи са за запаметяване, откриване на съответствия, хвърляне, баланс и др.

 

 

 

Комплект от 6 бр. камъни в шест цвята и два размера. Подходящи за трениране на баланс и координация, развиване въображението на децата. Възможност за разнообразни игри самостоятелно и в групи.

Камъните са със стабилна основа, която предотвратява подхлъзване.

 

 

 

Комплект от 5 бр. камъни в различни цветове и различни височини. Подходящи за трениране на баланс и координация, развиване на усет към различни височини. Възможност за разнообразни игри самостоятелно и в групи. Проектирани с широка основа и гумени крачета, които предотвратяват подхлъзване и преобръщане.

 

 

 

 

Комплект от от 6 бр. цветни стъпаловидни камъни с различни размери, устойчиви основи и повърхности против хлъзгане. Подходящи за трениране на баланс и координация, развиване на усет към различни повърхности. Възможност за разнообразни игри самостоятелно и в групи.

В комплекта е включена и чанта за съхранение.

 

 

Четири различни дъги, които имат на повърхността отпечатък на слон, котка, патица и жаба. Всяка дъга има различна височина, цвят и отпечатък. Целта е да се следва отпечатъка и да се пази баланс. Изпъкналите повърхности позволяват на децата да усетят своя център на тежестта и да се научат да поддържат баланс.

 

 

 

 

 

Сензорно табло за стена състоящо се от  3 табла със забавен животински дизайн. Включва различни дейности, като движещи се зъбни колела, телени мъниста, пъзели и съвпадащи форми.

Размер на всяко табло: 55х36х3,5см

 

 

 

 

 

 

 

Двустранно сензорно табло. На всяка страна има по 4 различни елемента, които се движат по различен начин. Може да се постави на пода или върху маса. Размери: 38x61x25см

 

 

 

 

 

 

Възможност за запис. USB за връзка с компютър/таблет. Имат 4 часа памет, която може да се увеличи с micro SD карта. Лесно сдвояване с безжичен високоговорител.

 

 

 

Можете да закупите сензорните ресурси от нашия онлайн-магазин.

Ако искате да поръчате за детска градина или училище, свържете се с нас.

E-mail: office@itilearning.com

тел.: +359 885164363

Вижте още и в Контакти.

Абонирайте се за нашия месечен бюлетин!